Woensdag 30 juli 2024 – 12:45 uur – Laurenskerk Rotterdam

De Rotterdamse Laurenskerk organiseert iedere dinsdag rond de lunchtijd prachtige (orgel)concerten. Voor het concert op 30 juli om 12:45 hebben de Laurenskerk en Vox Humana de Britse organist Thomas Trotter uitgenodigd. Internationaal concertorganist Thomas Trotter behoort tot de meest gewaardeerde Britse musici. Dit werd in 2020 weerspiegeld in het feit dat hem ‘The Queen’s Medal for Music’ werd toegekend en werd uitgereikt door wijlen hare majesteit Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

De toegang is vrij. Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Programma

Johann Christian Bach
Concerto in D Op 1 no 6 (Arr. T. Trotter)
Allegro assai – Andante – Allegro moderato

Johann Sebastian Bach
Chorale-Partita on: O Gott, du frommer Gott    BWV 767          

Kevin Volans 
Walking Song

Charles Hubert Hastings Parry 
Fantasia & Fugue in G

Thomas Trotter

Thomas Trotter heeft de afgelopen decennia in de belangrijkste muziekcentra ter wereld opgetreden, zowel in recitals als ook als solist bij diverse symfonieorkesten. Zo speelde hij in de Philharmonie te Berlijn, het Gewandhaus te Leipzig, het Concertgebouw te Amsterdam, de Musikverein te Wenen, het Konzerthaus te Wenen, de Royal Festival Hall te Londen en de Royal Albert Hall te Londen. Hij speelde inaugurele concerten in de University Chapel te Princeton (VS), in de Town Hall te Auckland (Nieuw Zeeland) en in de Royal Albert Hall in Londen.
In 2002 won hij de Royal Philharmonic Society Award voor beste instrumentalist en in 2012werd hij door de New York Chapter van de American Guild of Organists verkozen tot International Performer of the Year. In 2016 werd hem de Medal van het Royal College of Organists toegekend voor zijn verdiensten in de orgelkunst.
Al in 1983 werd Thomas Trotter op 26-jarige leeftijd benoemd tot City Organist te Birmingham (UK)en volgde daarmee Sir George Thalben-Ball op. Vorig jaar vierde hij er zijn 40-jarig jubileum als organist van de Town Hall en Symphony Hall Birmingham. Eerder in zijn carrière was hij ‘organ- scholar’ aan King’s College, Cambridge, waar hij in 1979 de eerste prijs won in de St Albans
International Organ Competition. Aansluitend vervolgde hij zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain te Parijs waar hij de ‘Prix de Virtuosité’ won. Hij ontving eredoctoraten van de City University Birmingham en University Birmingham. In 2022 werd hem een Honorary Fellowship toegekend door het Royal College of Music te Londen.
Naast zijn tweewekelijkse recitals in Birmingham onderhoudt Thomas Trotter een wereldwijde concertpraktijk op vier continenten. Zo gaf hij vorig jaar concerten in Europa, China en Australië.
Hij is een terugkerend artiest op vele internationale festivals zoals te Bath, Berlijn, Salzburg, Wenen, de BBC Proms te Londen en te Edinburgh. Daarnaast verschenen van zijn spel vele CD-opnames. V
oor zijn opname van de orgelwerken van Franz Liszt ontving hij een Grand Prix du Disque. Zijn meest recente opname met het integrale oeuvre voor orgel van Maurice Duruflé, uitgevoerd op het gerenoveerde orgel van King’s College Cambridge, ontving zowel in Nederland als in het buitenland lovende kritieken.

Thomas Trotter is president van de International Organ Competition St. Albans en organist van St. Margaret’s Church, Westminster, Londen.

Als u vragen heeft, kunt u ons benaderen via info@stichtingvoxhumana.nl.