Zaterdag 14 september 2024 – 12:00 uur tot 17:00 uur – Grote Kerk Schiedam

Dit jaar organiseren we weer een Orgelmarathon. Het is een bekend en geliefd ‘recept’ voor veel orgelliefhebbers: een middag hoogstaande orgelmuziek op een groot stadsorgel en met minimaal vijf organisten. Op 14 september – Open Monumentendag en Nationale Orgeldag – doet de Orgelmarathon de Grote Kerk Schiedam aan. De stadsorganist van Schiedam, Arjen Leistra, speelt uiteraard zelf en ook Evan Bogerd, Gerben Budding, Leendert Verduijn en Francesca Ajossa concerteren op het Flentrop-orgel. Het evenement begint om 12:00 uur en ieder heel uur start een nieuw concert van ongeveer drie kwartier.

Deze Orgelmarathon organiseren we samen met Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam.

Volgt

Toegang

De toegang is vrij, maar we zullen een collecte houden ter bestrijding van de onkosten.

Welkom op deze Orgelmarathon!