Op vrijdag 20 april is onsĀ volgende concert in de Bovenkerk in Kampen. Peter Eilander bespeelt dan het Hinsz-orgel ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als organist.

Het programma begint met een inleidende koraalbewerking van de Kampense musicus Klaas-Jan Mulder, die 10 jaar geleden overleed. Vervolgens speelt Peter de bekende Toccata con Fuga in d-moll BWV 565 van Johann Sebastian Bach. Daarna kunt u luisteren naar het zangerige Thema mit Variationen van Felix Mendelssohn. Hoogtepunt van het programma is de daarop volgende uitvoering vanĀ de gehele 4e Symphonie van Charles-Marie Widor. Peter besluit het concert met een koraalfinale van eigen hand.

Toegangskaarten kosten ā‚¬ 12,50 in de voorverkoop viaĀ Eventbrite, bij de ingang van de kerk ā‚¬ 15,00. Donateurs betalen ā‚¬ 5,00. Kinderen mogen, zoals gebruikelijk, gratis naar binnen.