Op vrijdag 20 april is ons volgende concert in de Bovenkerk in Kampen. Peter Eilander bespeelt dan het Hinsz-orgel ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als organist.

Het programma begint met een inleidende koraalbewerking van de Kampense musicus Klaas-Jan Mulder, die 10 jaar geleden overleed. Vervolgens speelt Peter de bekende Toccata con Fuga in d-moll BWV 565 van Johann Sebastian Bach. Daarna kunt u luisteren naar het zangerige Thema mit Variationen van Felix Mendelssohn. Hoogtepunt van het programma is de daarop volgende uitvoering van de gehele 4e Symphonie van Charles-Marie Widor. Peter besluit het concert met een koraalfinale van eigen hand.

Toegangskaarten kosten ‚ā¨ 12,50 in de voorverkoop via¬†Eventbrite, bij de ingang van de kerk ‚ā¨ 15,00. Donateurs betalen ‚ā¨ 5,00. Kinderen mogen, zoals gebruikelijk, gratis naar binnen.