Excursie Duitsland 2019

Stichting Vox Humana organiseert ieder jaar compleet verzorgde excursies met aantrekkelijke programma’s op interessante locaties. Dit jaar gaat de buitenlandexcursie naar Duitsland. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni worden diverse plaatsen en orgels in het Moezel-gebied bezocht, met als hoofddoel de monumentale stad Trier en de fraaie Abdij van Himmerod.

Twee recent gebouwde symfonische orgels staan op het programma. Het gaat dan om het Eule-orgel in de Konstantinbasilika in Trier en het Mayer-orgel in de Sankt Kastor te Koblenz. Daarnaast worden de Klais-orgels in Altenberg en Himmerod gepresenteerd.

De Duitse toporganisten Andreas Meisner, Martin Bambauer en Wolfgang Seifen verlenen hun medewerking aan exclusieve concerten voor de deelnemers van deze excursie.

Daarbij worden zowel literatuurstukken als improvisaties ten gehore gebracht. Dit alles om de klankrijkdom en mogelijkheden van de instrumenten zo goed mogelijk te demonstreren.

De te bezoeken locaties zijn:

• Dom Altenberg (Klais – 1980 – 89 registers – 4 manualen)
  • Konstantinbasilika Trier (Eule – 2014 – 87 registers – 4 manualen)
  • Abtei Himmerod (Klais – 1962 – 57 registers – 4 manualen)
  • Sankt Kastor Koblenz (Mayer – 2014 – 52 registers – 4 manualen)

De excursie is compleet verzorgd met:

• busreis
  • programmaboekje
  • lunch, diner en hotelovernachting op vrijdag
  • ontbijt, koffie en lunch op zaterdag
  • toegang tot de kerken en concerten

Opstapplaats

De opstapplaats van de bus is bij Postillion Hotel Arnhem (kruising A12/A50). Hier is ruime parkeergelegenheid en de mogelijkheid om te overnachten als u dat wilt. De vertrektijd zal vrijdagmorgen om 8:00 uur zijn, terugkomst zaterdagavond rond 22:00 uur.

De kosten van deze excursie bedragen:

• Donateurs: € 249,00
  • Overige deelnemers: € 279,00
  • Toeslag 1-persoonskamer: € 25,00

U bent donateur voor een jaarlijkse bijdrage vanaf € 25,00. Als u donateur wordt en zich inschrijft voor deze excursie heeft u dit al terugverdiend…

Wilt u donateur worden? Meld u dan aan via het formulier op onze donateurspagina.

Voorwaarden

• Op de busreis en hotelovernachting zijn de voorwaarden van ANVR en SGR van toepassing.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor een eventuele reis- en annuleringsverzekering.
  • Na inschrijving via het formulier op deze pagina ontvangt u een bevestigingsmail met uw gegevens en informatie over de betaling van de reissom.
  • Uw inschrijving is pas definitief als u de volledige reissom heeft betaald.
  • Het is niet toegestaan opnamen van de concerten te maken en/of te delen.

De inschrijving is beëindigd.