Ga mee langs vier indrukwekkende Brabantse orgels

Maar liefst vier Brabantse bijzondere en imposante orgels komen tot klinken tijdens onze excursie op zaterdag 22 oktober. Stichting Vox Humana neemt u mee naar het precies 250 jaar jonge Robustelly-orgel dat 200 jaar geleden naar de St. Lambertuskerk in Helmond kwam. Vervolgens bezoeken we het pas gerestaureerde orgel – het grootste pneumatische orgel van Nederland – in de St. Joriskerk in Eindhoven. Ook beluisteren we de beide vierklaviers Verschueren-orgels in de St. Cathrien. Het slotakkoord van de excursie is in Boxtel met de klanken van het stoere Smits-orgel. Gaat u ook mee naar Brabant? 

De excursie begint zaterdagmorgen rond 09:00 uur bij een opstapplaats vlakbij het treinstation van Boxtel. Vanaf daar gaan we met de touringcar op pad en doen deze locaties aan:

 • St. Lambertuskerk Helmond
  (Robustelly-orgel, 45 registers, 3 manualen)
  Toelichting op het orgel door donateur Alex Bron
  Orgelbespeling door Gerben Budding (stadsorganist Gouda)
 • St. Joriskerk Eindhoven
  (Vermeulen-orgel, 52 registers – 3 manualen)
  Toelichting op het orgel door titulair-organist Gerard Habraken
  Orgelbespeling door Gerben Budding (stadsorganist Gouda)
 • Stadskerk St. Cathrien Eindhoven
  (Verschueren-orgel, 77 registers, 4 manualen)
  Toelichting op het orgel en het concertprogramma door Henk Kooiker
  Orgelconcert door Willem van Twillert (Amersfoort)
 • St. Petrusbasiliek Boxtel
  (Smits-orgel, 27 registers, 3 manualen)
  Orgelconcert door Arjen Leistra (stadsorganist Schiedam)

Het slotconcert in Boxtel – en daarmee het officiële deel van de excursie – eindigt rond 18:00 uur. Optioneel bieden we deelnemers de mogelijkheid om gezamenlijk met elkaar te dineren (€25,- p.p.).

Kosten
De kosten van deze excursie (vier concerten incl. complete busreis) bedragen:

 • Donateurs*: €69,-
 • Overige deelnemers: €89,-
 • Kosten diner (optioneel): €25,-

* Donateurs van Stichting Vox Humana en Brabantse Orgelfederatie bieden we een gereduceerd tarief. Wilt u ook met korting deelnemen? Word dan eerst donateur (vanaf €25,- per jaar) en geef u daarna op voor de excursie.

Voorwaarden

 • Na inschrijving via het formulier op deze pagina ontvangt u een bevestigingsmail met uw gegevens en informatie over de betaling van de kosten. Uw inschrijving is pas definitief als u de kosten heeft betaald.
 • Deelnemers krijgen aan het begin van de dag koffie met wat lekkers aangeboden vanuit de organisatie. Overige consumpties (waaronder lunch) dient de deelnemer zelf mee te nemen.
 • U geeft met uw inschrijving toestemming dat we uw persoonsgegevens verwerken in een deelnemersbestand. Stichting Vox Humana kan en mag de juistheid van gegevens (zoals donateurschap) controleren.
 • Het excursieprogramma is onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen.
 • Het is niet toegestaan opnamen van de demonstraties/concerten te maken en/of te delen.

Partners
Deze excursie komt mede tot stand door samenwerking en medewerking van Robustelly Society Helmond, Brabantse Orgelfederatie, Collegium Musicum Eindhoven en Stichting Kerkconcerten Boxtel. Foto’s in onze communicatiemiddelen zijn van Wim van der Ros (St. Joris Eindhoven), Alex Bron (Helmond) en Tommy van Doorn (Boxtel).

Aanmelden

Vul onderstaand formulier voor uiterlijk 21 oktober in om u aan te melden. Wilt u liever een los concert bezoeken? Bestel tickets voor €15,- via Ticketkantoor.

  Ik ben donateur en betaal € 69,-Ik ben geen donateur en betaal € 89,-

  Ik neem graag deel het diner á € 25,-Ik neem geen deel aan het diner

  Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op deze pagina