Excursie Adema 2019

Stichting Vox Humana organiseert op zaterdag 12 oktober 2019 een excursie rond Adema-orgels in Haarlem en Lisse. De instrumenten worden gedemonstreerd door de titulair-organisten en er is gelegenheid om zelf te spelen. De dag wordt afgesloten met een slotconcert door niemand minder dan Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin uit Parijs.

De excursie begint om 10:00 uur met een bezoek aan de Kathedrale Basiliek in Haarlem met het grote Willibrordusorgel. Het orgel dankt zijn naam aan de Sint Willibrorduskerk buiten de Veste in Amsterdam waarvoor het in 1923 door Adema gebouwd werd. Toen de Willibrorduskerk gesloopt werd heeft het orgel in 1971 een nieuwe plaats gevonden in de Kathedrale Basiliek in Haarlem. Titulair-organist Ton van Eck is hier onze gastheer.

Om 12:00 uur is er tijd voor lunch op eigen gelegenheid in Haarlem.

Hierna staat om 13:00 uur de Josephkerk in Haarlem op het programma. Het Adema-orgel in deze kerk (1906) werd bekend door zijn vroegere bespelers Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Titulair-organist Erik Jan Eradus zal het instrument demonstreren.

In beide kerken is gelegenheid om zelf te spelen na opgave vooraf.

De excursie wordt om 15:30 uur vervolgd met een bezoek aan de werkplaats van Adema’s Kerkorgelbouw in Hillegom. Directeur Ronald van Baekel zal ons meer vertellen over Nederlands oudste orgelmakerij en de traditie van romantische orgelbouw.

Het dagprogramma wordt afgesloten om 17:30 uur met een gezamenlijk diner in Lisse.

Daarna vindt om 20:15 uur het slotconcert plaats in de Agathakerk te Lisse. Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin, co-titulair-organist van de Saint-Sulpice in Parijs, zal het Adema-orgel (1914) in deze kerk laten klinken in een programma met symfonische literatuur en improvisaties.

De te bezoeken locaties zijn:

• Kathedrale Basiliek Haarlem
  • Josephkerk Haarlem
  • Adema’s Kerkorgelbouw Hillegom
  • Agathakerk Lisse

De excursie is inclusief:

• vervoer tussen de locaties per bus
    (start: 9:15 uur Agathakerk Lisse)
  • diner
  • toegang tot de kerken en slotconcert

De kosten van deze excursie bedragen:

• Donateurs: € 89,00
  • Overige deelnemers: € 99,00

Voorwaarden

• Na inschrijving via het formulier op deze pagina ontvangt u een bevestigingsmail met uw gegevens en informatie over de betaling van de deelnameprijs.
  • Uw inschrijving is pas definitief als u de volledige deelnameprijs heeft betaald.
  • Zelf spelen is uitsluitend mogelijk na opgave vooraf, inclusief te spelen werken. De speelduur is beperkt tot 7 minuten per persoon.
  • Het is niet toegestaan opnamen van de demonstraties/concerten te maken en/of te delen.

Vul het formulier hieronder in om u in te schrijven.

Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals beschreven op deze pagina

Ik ben donateur en betaal € 89,-Ik ben geen donateur en betaal € 99,-