lijn

Winnaars Feike Asma Concours 2018

28 augustus 2018

De winnaars zijn v.l.n.r.:
Leeftijdscategorie 2: David Strijbis
Leeftijdscategorie 1: Luuk Schuurman
Leeftijdscategorie 3: Rik Melissant

Luuk Schuurman won zaterdag ook de Landelijke Schoolprijs 2018, voor zijn school de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen.

Meer foto's: Winnaars/ finalisten/ deelnemers/ Schoolprijs 2018 etc.
Foto's: Hans Schippers

Zie: Fotoalbum Voorronde
Zie: Fotoalbum Finale
Zie: Facebook

Finalisten 2018

28 augustus 2018

Door naar de finale zijn:
leeftijdscategorie 1: Harm-Jan van der Sluis en Luuk Schuurman(tevens schoolprijswinnaar).
leeftijdscategorie 2: Daniël Treur en David Strijbis.
Leeftijdscategorie 3: Rik Melissant en Laurens Braskamp.

a.s. dinsdag 28 augustus spelen deze deelnemers in de finale. Aanvang 20.00u. Van harte welkom!

Hoofdconcours

Winnaar Landelijke Schoolprijs 2018

Luuk Schuurman: Pieter Zandt SG

25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus 2018 zijn de voorrondes gehouden van het Feike Asma Concours 2018. 19 enthousiaste kandidaten, ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, streden om de zes finaleplaatsen én de Landelijke Schoolprijs 2018. Deze ging opnieuw naar de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen, en was voor Luuk Schuurman.

Andere scholen die meededen waren het Van Lodenstein College, de Gomarus Scholengemeenschap en de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap.

19 deelnemers
geslaagde voorronde!

25 augustus 2018

De sfeer was buitengewoon goed. Een heerlijk stel spelers, die hun kunnen ten gehore hebben gebracht. Van Asma tot Vierne, van Reger tot Zwart. Het niveau was hoog.

a.s. zaterdag Voorrondes in Ede
Luisteraars van harte welkom!

augustus 2018

a.s. zaterdag 25 augustus 2018 van 10.00 - 15.00 u

19 enthousiaste jonge organisten laten hun orgelspel horen aan de jury: Everhard Zwart, Wybe Kooijmans en Peter Eilander.
+ Uitreiking Landelijke Schoolprijs 2018

Gehele dag vrije toegang!
Koffie/fris/broodjes lunch verkrijgbaar

Inschrijving 2018 gesloten!

01 augustus 2018

Inschrijven was mogelijk t/m 31 juli 2018

Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw organiseren in 2018 voor de 15e maal dit muzikale evenement. Het orgelconcours is verbonden aan de vermaarde organist Feike Asma. Deelnemers spelen om die reden in de finale één van de grote koraalbewerkingen van Asma of diens tijdgenoten, terwijl in de voorronde de kandidaten een vrij orgelwerk naar keuze ten gehore mogen brengen, van na 1800. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury. Deze bestaat dit jaar uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart.

Nieuws voorgaande edities

2004 tot heden

Deelnemers, finalisten, winnaars voorgaande edities enz.

Johannus Orgelbouw
Stichting Vox Humana