Het bestuur van Stichting Vox Humana heeft in overleg met betrokkenen besloten de geplande concerten van dit jaar te annuleren en zoveel mogelijk door te schuiven naar volgend jaar. Ondanks de aangekondigde versoepelingen gelden voorlopig de nodige beperkingen voor de cultuursector en is er nog veel onzekerheid over de risico’s van activiteiten waarbij groepen mensen voor langere tijd in een afgesloten ruimte verkeren.

Naast de beperking van het aantal bezoekers vragen de maatregelen extra inspanningen om alles in goede banen te leiden. Denk aan de verplichte kaartverkoop en gezondheidscontrole vooraf en het reguleren van bezoekersstromen en zitplaatsen in de kerk. Ontmoeting (onder het genot van een drankje) is niet of zeer beperkt mogelijk.

Concerten organiseren en bezoeken doe je in onze optiek omdat je dit leuk vindt en omdat de entourage bijdraagt aan de muzikale beleving. In de huidige omstandigheden wordt dit behoorlijk belemmerd en onze verwachting is dat dit de komende maanden niet wezenlijk zal veranderen. Deze overwegingen worden gedeeld door onze partners in Den Haag, Zaltbommel, Doesburg en Lisse, die hun concerten dit jaar ook geannuleerd hebben. Mochten de ontwikkelingen in het najaar positief zijn, dan willen we graag het geplande Kerstconcert in Deventer handhaven.

We houden u op de hoogte van onze plannen via deze website.